Over iNNerControl

“Live YOuR Life. Feel iNN-Control!”

Over mij en iNNerControl

 ‘The iNNerController’

Mijn naam is Yoram van Iwaarden. Begin 2019 heb ik iNNerControl opgericht. Over iNNerControl lees je verderop meer. In het dagelijkse leven heb ik ‘rollen’ en ‘typeringen’ als vader, partner, coach, therapeut, trainer, ondernemer en interim financial professional. Alles wat ik niet volledig ben, maar wat wel een deel van mij is. Zelf laat ik mij liever omschrijven als een unieke mix van Liefde en Kracht dat zich via iNNerControl aan jou en deze wereld toont als een kostbaar geschenk. En dat is ook precies wat ik in iedereen zie, zoals ook in jou. Ik help anderen nu de balans te vinden tussen de mooie eigenschappen van Liefde en Kracht en daarbij het maximale eruit te halen.

Ervaringsdeskundigheid combineer ik met talent, motivatie, sterk ontwikkelde intuïtie en een gretig verlangen naar continue verbetering. Ik heb bewezen veerkrachtig te zijn en verslagenheid om te buigen in een vastberaden positieve flow van plezier, succes en geluk. Als opgeleid coach, trainer en therapeut is mijn missie om dit met zoveel mogelijk mensen te delen!

Ik heb een passie voor psychologie, zingeving, ondernemen, financiën en persoonlijke ontwikkeling en voel mij in het bijzonder betrokken bij kwetsbare doelgroepen. Ik ben een uniek en creatief persoon. Net als jij! Het leven is mijn platform, avontuur en school, waarin ik zowel meester ben als leerling. Vanuit die gedachte heb ik iNNerControl opgericht met als Motto:

Live YOuR Life.

Feel iNN-Control!

Mijn succesverhaal

Ik ben hoogsensitief, een HSP’er. Creatief, flexibel en energiek ben ik ook en ik heb ADHD. Daar had ik voorheen last van. Nu is het mijn grootste kracht. Mijzelf verzetten tegen mijn werkelijke ik leverde nog meer problemen op. Ik was obsessief gecontroleerd en had een dwangmatige persoonlijkheidsstoornis (OCS). Daarnaast was ik jarenlang patiënt voor chronische lichamelijke (én mentale) pijnklachten. De diagnoses Fibromyalgie en CRPS (posttraumatische dystrofie) werden toegewezen. Jarenlang was ik ‘depressief’ en ik raakte overspannen en in een burn-out én bore-out. Mijn stemmingswisselingen wezen volgens de GGZ-diagnostiek vermoedelijk op een bipolaire stoornis. Ook leed ik onder Hyperacusis, Tinnitus en had ik sterke kenmerken van Misofonie.

Misschien ben je het met mij eens dat dit allemaal tezamen niet bepaald klinkt als een fijn pakketje. Dat was het ook beslist niet! Ik had een leven, maar leefde het niet. Ik werd geleefd en iedere dag voelde als ‘overleven’. Het enige wat er aan de hand was, is dat ik de verbinding met mijzelf kwijt was. Buiten mij zocht ik hopeloos naar mijzelf en ik leefde in en voor de buitenwereld. Ik had het gevoel dat niemand mij begreep. Destijds geloofde ik niet dat ik de sleutel tot vrijheid, blijheid, liefde, rust en innerlijk geluk al die tijd al in mijn bezit had. Toen ik die universele sleutel vond, opende ik deur na deur. Alle lasten vielen van mij af en was ik weer volledig Back in Control!

Waar dan? Daar kom ik snel op terug. Eerst vertel ik je wat je met die sleutel kunt doen.

Flow

Mijn zelfvertrouwen nam toe en mijn angsten verdwenen. Ik leerde van mijzelf houden en daarmee onvoorwaardelijk van anderen om mij heen. Ik raakte in een oneindige flow, zonder steeds opnieuw uit de hoogte neer te storten. Spiritueel én mentaal groeide ik harder dan ooit tevoren. Mijn ‘beperkingen’ transformeerde in een bundel van ‘innerlijke kracht’. Ik ontwaakte in een nieuwe realiteit.

Vanuit die kracht hees ik de zeilen, op naar een nieuw leven. Om snelheid te maken gooide ik in een bewust tempo alles wat mij niet meer diende overboord. Ik maakte letterlijk schoon schip. Ontdeed mijzelf van alle onnodige spullen en bezigheden. Ik stopte bij mijn werkgever en beëindigde al mijn ongezonde relaties. Het roer gooide ik 180 graden om en ik volgde enkel mijn hart als innerlijk kompas. Niet wetende waar de reis zou eindigen, volledig op intuïtie. Doodeng, maar tegelijk vol vertrouwen en overgave, met mijn innerlijke stem als eerste stuurman. In plaats van tegen de stroming in te gaan, liet ik mij met de stroming meevoeren. En dat ging snel en moeiteloos. Ik ervoer ‘de FLOW’.

Thuiskomen in het huis van Zijn

Onderweg kwam ik langs een aantal prachtige ‘eilanden’: Yoga Island (a.k.a. Ibiza), Mindfulnessland, Health city, het land van Zelfcompassie en -vertrouwen, De Oase van rust (Meditatie), het innerlijke Gidsoord, HSP-land (EszenzZ Centre), Berg- en dal, Loslatos, Egocity, Loveland, Dissociationië, Hysteria, de TVAM-eilanden (Toekomst, Verleden en Andere Mensen), Funland, het land van magisch minimalisme, Focuscini & Disciplini en last but not least: een onbekend eiland. Al snel meerde ik aan bij een prachtige nieuwe kust en daar vervolgde ik mijn levenspad. Dit pad kent één richting: omhoog. Met aan de top van de berg mijn ‘Huis van Zijn’. Daar waar mijn ziel thuishoort.

iNNerControl

Vanuit daar ging alles als vanzelf. Ik begon aan een intensief omscholingstraject als coach (HSP-begeleider en opleiding Zijnsoriëntatie). Als snel begon ik voor mijzelf, vanuit het eeuwige besef dat mijn ‘val’ in feite mijn redding was. Deze VAL, Vertrouwen, Accepteren en Loslaten gaf mij juist de controle waar ik altijd (een tikkeltje neurotisch) naar verlangde.

Zo gaf ik het eiland de naam: iNNerControl. Met de keuze om daar te blijven heelde ik mijn ziel voorgoed. Ik was thuis. Als een vis in het water. Met een niet te stillen honger naar meer, groeide ik vanaf dat moment onnavolgbaar snel uit. Van een klein bang Nemo-visje tot een grote vis, klaar om de hele oceaan over te zwemmen. Met de reis als enige bestemming. Om op die reis andere vissen te helpen om hun juiste stroming te vinden.

Over iNNerControl

Logo van iNNerControl

Mission Statement

iNNerControl maakt persoonlijke groei en effectiviteit simpel, leuk en permanent. Het heeft als missie:

“het transformeren van persoonlijke beperkingen naar kwaliteiten, zodat mensen weer in control zijn van hun eigen leven.”

 

De meest belangrijke kenwaarden staan in de volgende aanvullende mission statement:

iNNerControl is er voor iedereen en is in het bijzonder betrokken bij mensen die zich beperkt voelen in hun levenskwaliteit. Iedereen is uniek. Daarom is de aanpak van iNNerControl dat ook. Het leven hoeft niet ingewikkeld te zijn. Dat voelt voor sommigen wel zo. iNNerControl kiest voor eenvoud en duidelijkheid en brengt vreugde, vrijheid en geluk terug als basisvoorwaarde in het leven van mensen. iNNerControl gebruikt daadkracht, energie, creativiteit, speelsheid en inlevingsvermogen om maximaal doeltreffend te zijn, met minimale inspanning. Streven naar maximale persoonlijke effectiviteit en zelfleiderschap, dat is waar iNNerControl voor staat!

Voor iedereen

iNNerControl neemt verantwoordelijkheid voor het realiseren van haar missie. Het heeft als bestaansrecht om ervoor te zorgen dat anderen in staat zijn om hun levensdoel te bereiken. Volgens de overtuiging van iNNerControl verdient iedereen het om gelukkig, bezield en gezond te zijn en om overvloed te ontvangen. Vrij van lijden en pijn. Vol van tevredenheid, dankbaarheid, verdraagzaamheid, (zelf)vertrouwen en compassie.

Iedereen verdient het om gelukkig te zijn en iedereen verdient het om de kans te krijgen om weer gelukkig te worden, als het er even niet meer is. Iedereen verdient iNNerControl.

iNNerControl vervult de behoefte van eenieder die worstelt met het (eigen) leven, door bijvoorbeeld stress-, burn-out, hoogsensitiviteit (HSP), ADHD/ADD, gebrek aan zelfvertrouwen, wilskracht, bepaalde angsten, vastzitten in oude patronen en/of denkbeelden, (controle)dwang, omgaan met (mentale of fysieke) pijn of andere vormen van lijden.

Aanpak

De eigenzinnige aanpak van iNNerControl maakt de aanpak onderscheidend van andere therapie- en coachingsvormen en bijzonder effectief. iNNerControl begeleidt mensen richting hun krachtige veilige basis, waardoor men terugkeert in hun oorspronkelijke (zijns)staat. Er is hierbij sprake van een volledig systeemherstel, inclusief een permanent onderhoudspakket met zelf gekozen programma’s. Enkel die programma’s die bijdragen aan het levensdoel. Dit is nadrukkelijk anders dan de aan-/afgeleerde methoden c.q. bestrijdingsmechanismen, waarop veel ‘reguliere’ behandelmethoden zijn gebaseerd.

Inclusiviteit

In de ambitie tot een inclusieve samenleving, waar iNNerControl aan bijdraagt, helpt iNNerControl ook door middel van giften en schenkingen om de wereld op die manier een stukje gelukkiger te maken. Ieder jaar wordt een deel van de opbrengst besteed aan een goed doel. Wil je hiervan op de hoogte blijven? Houd dan de blogs in de gaten!

Pin It on Pinterest